perjantai 19. joulukuuta 2014

FC Rauma kärsi toisen perättäisen kotitappion. Tällä kertaa Loiske oli niukasti parempi numeroin 3-4 (0-2)

Ottelu alkoi vihreävalkoisten kannalta hieman yskähdellen, sillä noin neljän minuutin pelin jälkeen Yasar Elbeller siirsi Loiskeen johtoon. Elbeller vastasi myös lempääläläisten toisesta maalista. Hän laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi pallon Ari Bohmin sormien ja kahden tolpan kautta maaliin. FC Rauma ajautui ensimmäisellä jaksolla virhevaikeuksiin ja Loiske yrittämään johtonsa lisäämistä kymmenen metrin vapaapotkusta. Bohm kuitenkin torjui Mikko Järvisen yrityksen. Vihreävalkoisillakin oli avausjaksolla omat paikkansa, mutta tolppaa lähemmäksi he eivät päässet.

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut raumalaisryhmä. Jakso oli alusta lähtien raumalaisten hallintaa ja Loiskeen paikat syntyivät lähinnä vastahyökkäyksestä. Loiske onnistui kuitenkin tekemään jakson avausmaalin, kun Järvinen siirsi läpiajonsa päätteeksi lempääläläiset jo kolmen maalin johtoon. Pari minuuttia tästä Loiskeen Manu Helminen rikkoi paluun kentille tehnyttä Niko Valtosta punaisen kortin ja rangaistuspotkun arvoisesti. Seuranneesta rankkarista Niila Asunmaa laukoi vihreävalkoisille ansaitun kavennusmaalin.

Ottelu ehti kulua reilun minuutin eteenpäin, kun Jere Kyrkkö nosti raumalaiset maalin päähän Jussi Aallon poikittaissyötöstä. Toisella jaksolla Loiske oli joukkueista se, joka ajautui virhevaikeuksiin. Aalto pääsikin yrittämään tasoitusmaalia kymmenen metrin vaparista, mutta hän laukoi kuitenkin ohi maalin. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Aalto onnistui tasoittamaan pelin komealla kaukolaukauksella alakulmaan.

Maalin jälkeen vihreävalkoisilla oli paikkansa voittomaaliin, mutta yritykset kilpistyivät viimeistään Loiske-maalin maalikehikkoon, kuten niin monta kertaa aiemminkin ottelun aikana. Puoli minuuttia ennen ottelun loppua tuli kylmä suihku raumalaisten niskaan. Markus Sairiala katkaisi vihreävalkoisten syötön keskialueella ja vapautti Järvisen maalintekoon. Vihreävalkoiset eivät onnistuneet enää tasoittamaan ottelua, ja kokivat näin ollen todella karvaan tappion.

FC Rauma-Loiske 3-4 (0-2)

4:22 Yasar Elbeller (Ukko Rimmi) 0-1
16:09 Elbeller 0-2
25:31 Mikko Järvinen 0-3
28:16 Niila Asunmaa 1-3 6m rp
29:45 Jere Kyrkkö (Jussi Aalto) 2-3
37:29 Aalto (Kasper Nyholm) 3-3
39:32 Järvinen (Markus Sairiala) 3-4