tiistai 15. joulukuuta 2015

Tuplaviikonlopun saldona tasapeli ja voitto

Lauantaina Raumalla pelatussa ottelussa vastaan asettui vanha tuttu PS Villa Hyvinkäältä. Ottelu oli ennakkokaavailujen mukaisesti tasainen ja pisteet tasattiin numeroin 3-3 (1-1).

Ottelu oli alusta lähtien tarkkaa ja tasaista peliä, jossa molemmat joukkueet saivat luotua jonkin verran maalipaikkoja. Ottelu oli ajoittain myös melko fyysinen, tuomareiden salliessa kohtuullisen kovan pelin.

Avausmaali nähtiin, kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu noin puolet. Leijona Futsalista PS Villaan palannut Tomi Kohonen murtautui laidalta läpi ja keskitti maalin eteen, jossa pallo kimposi Ville Heinosta omaan maaliin. Raumalaiset kuittasivat tämän kolme minuuttia myöhemmin. Juuso Aalto karkasi Jesse Walleniuksen esityöstä maalintekoon, ja tuikkasi pallon etualakulmaan. Tauolle mentiin tasanumeroissa 1-1.

Raumalaiset siirtyivät ottelussa johtoon, kun toista jaksoa oli kulunut noin minuutti. Jesse Wallenius tykitti vapaapotkun rangaistusalueen rajalta Villa-maalin kattoon. Kauaa ei ehtinyt FC Rauma olemaan johtoasemassa, sillä Kohonen tasoitti pelin hetkeä. Laukaus pienestä kulmasta yllätti raumalaismaalilla torjuneen Juho-Matti Pösön. PS Villa joutui nopeasti virhevaikeuksiin, sillä jo 12 minuutin kohdalla heillä oli 5 virhettä. Enempää virheitä heille ei kuitenkaan vihelletty. PS Villan Niko-Petteri Räikkä siirsi joukkueensa lähelle täyttä pistepottia reilut viisi minuuttia ennen siirtämällä Villan 3-2-johtoon. FC Rauma onnistui kuitenkin jälleen nousemaan tasoihin. Tasoitus syntyi lentävällä maalivahdilla pelattaessa reilut puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Juuso Aallon poikittaissyöttö kimpoili Villan maalivahdin ja tolpan kautta maaliviivalle, josta Oskar Nyholm siirsi pallon tyhjään maaliin. Näin tuloksena FC Rauman neljäs peräkkäinen tasapeli.

FC Rauma-PS Villa 3-3 (1-1)
10:46 0-1 oma maali
13:46 1-1 Juuso Aalto (Jesse Wallenius)
21:01 2-1 Jesse Wallenius
22:45 2-2 Tomi Kohonen (Saku Leinonen)
34:21 2-3 Niko-Petteri Räikkä (Omid Musawi)
39:22 3-3 Oskar Nyholm (Juuso Aalto)

Varoitukset: Niila Asunmaa & Jesse Wallenius (FC Rauma)

Yleisöä: 53

Sunnuntaina FC Rauma matkusti Lapualle paikallisen Ponnistuksen vieraaksi. Tuloksena tasapeliputken katkaissut vierasvoitto numeroin 1-3 (0-2)

Ottelu oli alusta alkaen FC Rauman selkeää hallintaa. Raumalaiset pitivät palloa valtaosan pelistä ja LaPo:n paikat syntyivät vastahyökkäyksistä. Avausmaali syntyi reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen sivurajakuvion päätteeksi. Juha Saarikoski pelasi pallon maalille, josta Niila Asunmaa runnoi pallon maaliin. Näissä numeroissa mentiin jakson loppusekunneille asti.  FC Rauma lisäsi johtoaan jälleen sivurajakuviosta. Summerin soidessa Ponnistuksen Jussi Laapio puski pallon omaan maaliin Jere Kyrkön ahdistamana.

Toisella puoliajalla peli oli hyvin samankaltaista kuin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella jaksolla ensimmäisenä maalinteossa onnistui kuitenkin LaPo vastahyökkäyksen päätteeksi. Maali merkattiin Ponnistuksen Jaakko Prinkkilälle, mutta todellisuudessa Kasper Nyholm laukoi pallon omaan maaliin. Muutama minuutti myöhemmin Nyholm kuittasi tämän ja siirsi raumalaiset jälleen kahden maaliin johtoon tarkalla laukauksella etualakulmaan. Tämän jälkeen raumalaisilla oli lukuisia paikkoja lisämaaleihin, mutta joko viimeistelyssä tai ratkaisevassa syötössä oli parantamisen varaa. Ottelun loppupuolella myös lapualaisilla oli paikkansa kavennukseen, mutta raumalaispelaajat blokkasivat hyvin laukauksia, ja loput Juho-Matti Pösö torjui varmasti.

LaPo-FC Rauma 1-3 (0-2)
8:18 0-1 Niila Asunmaa (Juha Saarikoski)
20:00 0-2 oma maali
24:23 1-2 Jaakko Prinkkilä (Niko Salo)
27:12 1-3 Kasper Nyholm (Hans Kallionpää)