keskiviikko 18. lokakuuta 2017

FC Rauma taipui loppuhetkillä Seinäjoella

FC Rauma matkasi viime lauantaina ensimmäistä kertaa historiansa aikana vierasotteluun Seinäjoelle. Ottelusta muodostui tasainen vääntö, joka ratkesi loppuhetkillä isäntien hyväksi numeroin 3-2 (0-2).

Ottelun alku oli molemminpuolin suhteellisen hermostunutta peliä. Kumpikaan ei päässyt kovinkaan vaarallisille maalintekopaikoille. FC Rauman pallollinen peli oli alusta lähtien hankalaa ja pitkät hyökkäykset jäivät vähiin. Jaksoa oli pelattu hieman reilu puolet, kun raumalaisten torniolaisvahvistus Jorma Kangas onnistui maalinteossa. Jere Kyrkkö tiputti alaspäin ja Kangas laukoi pallon etukulmasta sisään. Heti maalin jälkeen FC Rauma sai hyvän mahdollisuuden lisätä johtoaan vapaapotkusta, kun Niila Asunmaata rikottiin kuuden metrin rajalla. Kyrkön laukaus suuntautui kuitenkin yli maalin. Pari minuuttia avausmaalin jälkeen raumalaiset onnistuivat lisäämään johtoaan, kun Jonne Forsström sai putata takatolpalta tyhjään maaliin Asunmaan erinomaisesta syötöstä. Tauolle mentiin 2-0-raumalaisjohdossa.

Toista jaksoa ehdittiin pelata ainoastaan hieman reilu minuutti, kun isännät tulivat jo maalin päähän. FC Seinäjoki iski nopeasti vastaan raumalaisten sivurajapotkun jälkeen ja ylivoimahyökkäyksen viimeisteli Antti Viita. Maalin jälkeen FC Rauma oli useita hyviä tilaisuuksia lisätä johtoaan, mutta viimeistely ontui jälleen ja vedot liian usein Seinäjoen urheilutalon päätyseinään. Raumalaiset joutuivat toisella jaksolla virhevaikeuksiin. Jakson puolivälin jälkeen virheitä tuli nopeaan tahtiin ja viisi virhettä oli täynnä noin 14 minuutin pelin jälkeen. Pian viidennen virheen jälkeen FC Raumalle tuomittiin rike hyökkäyspäässä ja pallo vietiin kymmenen metrin pilkulle. Antti Viita laukoi pilkun alakulmaan ja toi seinäjokiset tasoihin. Raumalaiset hakivat hanakasti voittomaalia ja reilu minuutti ennen loppua tämä kostautui, kun FC Seinäjoen Eetu Takala laukoi vastahyökkäyksesta pallon raumalaisten maalilla hyvän ottelun pelanneen Juha Vanteen längistä sisään. Tämän jälkeen raumalaiset ottivat lentävän maalin käyttöön, mutta tolppaa lähemmäs ei FC Rauma päässyt ja näin pisteet jäivät Seinäjoelle.

Lauantaina 21.10. on vuorossa FC Rauman kauden ensimmäinen kotiottelu. Silloin Raumalle tulee vieraaksi JoSePa.

FC Seinäjoki-FC Rauma 3-2 (0-2)
10:45 0-1 Jorma Kangas (Jere Kyrkkö)
12:51 0-2 Jonne Forsström (Niila Asunmaa)
21:20 1-2 Antti Viita (Joonas Kuivalainen)
34:49 2-2 Antti Viita 10m rp
38:42 3-2 Eetu Takala (Joonas Kuivalainen)