torstai 23. lokakuuta 2014

Valtikka pysyy Raumalla

FC Rauma onnistui nappaamaan kauden avausvoiton voitettuaan Satakunnan derbyssä Pori Futsalin lukemin 2-3 (0-1). Samalla katkesi lähes kahdeksan kuukauden mittaiseksi venynyt voitottomien otteluiden putki. Näin ollen voitto oli etenkin henkisesti todella tärkeä.

Ottelun alku oli raumalaisittain huomattavasti parempi kuin aikaisemmissa otteluissa, sillä tällä kertaa FC Rauma onnistui iskemään ottelun avausmaalin. Jere Kyrkkö onnistui tuikkaamaan maalin edestä pallon Pori Futsalin maalilla pelanneen Joni Kuusiston längistä maaliin. Syötön maalin tarjoili kulmapotkusta Jesse Wallenius. FC Rauma jatkoi maalin jälkeen aktiivisesti ja Pori Futsalilla oli jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen viisi virhettä kasassa. Enempää virheitä ei porilaisille avausjaksolla kuitenkaan enää tuomittu. Raumalaisilla oli avausjaksolla paljon kulmapotkuja, mutta niistä ei vaarallisia tilanteita syntynyt.

Toinen jakso ehti vanhentua ainoastaan kolmetoista sekuntia, kun FC Rauma lisäsi johtoaan. Niila Asunmaan laukauksen Kuusisto onnistui vielä torjumaan, mutta Juuso Aalto laittoi paluupalloon verkkoon. Maali oli Aallon ensimmäinen futsalkentillä. Maalin jälkeen Pori Futsal oli kuitenkin aktiivisempi osapuoli kentällä, ja toisella jaksolla FC Rauma ajautui virhevaikeuksiin. Noin kahdentoista minuutin kohdalla raumalaisilla oli viisi virhettä täynnä. Kuudes virhe tuomittiin kyseenalaisesti viisi minuuttia ennen loppua. Kyrkkö oli pääsemässä laidalta läpi, mutta hänet kaadettiin. Kaatuessaan pallo osui hänen käteen, ja pallo vietiin kymmenen metrin pilkulle. FC Rauman maalilla hyvän ottelun pelannut Ari Bohm kuitenkin torjui porilaisten kymmenen metrin rankkarin, kuten tapahtui myös toisen rankkarin kohdalla hetkeä myöhemmin. Epäonnistuneiden rankkareiden jälkeen Pori Futsal alkoi pyörittää peliä lentävällä maalivahdilla. Nopeasti porilaiset onnistuivat sahaamaan FC Rauman puolustuksen syötöillään, ja Juha Helander laukoi kavennuksen takatolpalta. FC Rauma onnistui kuittaamaan takaiskun nopeasti, sillä seuraavasta hyökkäyksestä Kyrkkö chippasi pallon yli Kuusiston, ja siirsi raumalaiset jälleen kahden maalin johtoon. Wallenius syötti tämänkin Kyrkön maalin. Kyrköllä oli tämän jälkeen paikka vielä kolmanteen maaliin, mutta se yritys kilpistyi tolppaan. Pori Futsal nousi vielä maalin päähän puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Sami Kauppi nosti maalin edestä pallon maaliin. Kavennusmaalin jälkeen FC Rauma jäädytti pelin hienosti, ja porilaiset eivät enää päässeet lähentelemään raumalaisten maalia.

Pori Futsal-FC Rauma 2-3 (0-1)
5:21 Jere Kyrkkö (Jesse Wallenius) 0-1
20:13 Juuso Aalto (Niila Asunmaa) 0-2
36:13 Juha Helander (Tommi Järvinen) 1-2
36:28 Kyrkkö (Wallenius) 1-3
38:32 Sami Kauppi (Toni Miettinen) 2-3