torstai 19. marraskuuta 2015

FC Rauma menetti lopussa voiton

FC Rauma matkusti lauantaina pitkän matkan sarjanousija AS Moonin vieraaksi Raaheen. Kyseessä oli raumalaisten ensimmäinen vierailu Raahessa ja seurojen historian ensimmäinen kohtaaminen. Ottelua todisti raahelaisten ennätysyleisö, komeat 201 katsojaa. Raumalaisten ote herpaantui ottelun lopussa, ja pisteet jaettiin numeroin 4-4 (0-3)

Ottelussa tapahtui heti alusta lähtien. Vain parin minuutin pelin jälkeen Moonin Timi Knuutinen sai suihkukomennuksen torpattuaan Jarno Majamaan seinään. FC Rauma ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa muutamista hyvistä tilanteista huolimatta. Ylivoimapeli oli myös osittain melko hermostunutta. Avausmaali syntyi reilun 8 minuutin pelin jälkeen. Oskar Nyholmin pystysyöttö löysi Jarno Majamaan, ja Majamaa laukoi pallon etualakulmaan. AS Moonilla oli tämän jälkeen paikkansa tasoitusmaaliin, mutta upean ottelun FC Rauman maalilla pelannut Juho-Matti Pösö torjui raahelaisten yritykset. Seuraavana maalinteossa onnistuivat jälleen raumalaiset. Niila Asunmaan vapari upposi raahelaismaalin alakulmaan. Reilu minuutti edellisestä, ja Asunmaa osui jälleen. Tällä kertaa kulmakuviosta. Jesse Wallenius luuppasi ja Asunmaan komea volley painui Moonin maaliin. Tauolle siirryttiin FC Rauman kolmen maalin johdossa.

Toisen jakson alku oli hyvinkin rikkonaista peliä. Molemmat joukkueet roiskivat pitkiä palloja, ja katkoja oli paljon. Välillä mentiin vauhdilla päästä päähän. Pösö esitti jälleen tukun huipputorjuntoja, ja piti raumalaisten maalin puhtaana. Jakson puolivälissä AS Moon onnistui kuitenkaan kaventamaan raumalaisten johdon kahteen maaliin 6 metrin rangaistuspotkusta. Kavennuksen jälkeen raahelaiset ottivat lentävän maalivahdin käyttöön. YV-pyöritys katkesi kuitenkin Jan-Eric Hämeenkorven toiseen keltaiseen korttiin ja sen myötä suihkukomennukseen. Tällä kertaa FC Rauman ylivoima tuotti tulosta. Kasper Nyholm syötti ja Majamaa laukoi pallon varmasti raahelaismaaliin. Raahelaiset ottivat lentävän maalivahdin käyttöön ja nousivat vielä tasoihin kotiyleisön kannustaessa hurjasti. AS Moon onnistui tekemään 3 maalia noin kahdessa ja puolessa minuutissa raumalaisten pelin ollessa pahasti sekaisin. Tasoitusmaalin jälkeen molemmilla oli vielä omat paikkansa myös voittomaaliin, mutta enempää maaleja ei enää nähty. Näin ollen pisteet tasattiin vauhdikkaassa ja viihdyttävässä ottelussa numeroin 4-4. Erityismaininta vielä Raahen liikuntahallin mahtavasta tunnelmasta.

AS Moon-FC Rauma 4-4 (0-3)
8:10 Jarno Majamaa (Oskar Nyholm) 0-1
13:15 Niila Asunmaa 0-2
14:27 Niila Asunmaa (Jesse Wallenius) 0-3
29:35 Marko Keinänen 1-3 6m rp
33:00 Jarno Majamaa (Kasper Nyholm) 1-4
34:26 Marko Keinänen (Antti Uusitalo) 2-4
36:43 Jukka-Pekka Patanen (Marko Keinänen) 3-4