keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Joutsasta mukaan yksi piste

FC Rauma matkusti viikonloppuna Joutsaan sarjan kärkipäässä majailevan JoSePa:n vieraaksi. Ottelusta muodostui ennakko-odotusten mukaisesti tiukka ja tasainen vääntö, jossa pisteet jaettiin lopulta numeroin 3-3 (1-2).

Raumalaiset aloittivat maalinteon, kun ottelua oli pelattu reilut neljä minuuttia. Juho-Matti Pösön pitkä avaus tavoitti Jaakko Valtasen, ja Valtanen sai lirutettua pallon joutsalaismaaliin. Hetkeä myöhemmin JoSePa:lla oli paikka tasoitukseen, mutta tolppa pelasti tällä kertaa raumalaiset. Muutamaa minuuttia myöhemmin FC Rauma siirtyi jo kahden maalin johtoon. Pösö tavoitteli pitkällä avauksella Juha Saarikoskea. Saarikoski ei palloon yltänyt, mutta joutsalaismaalivahti Aake Partio löi pallon oman pelaajan selän kautta pallon maaliin. 2-0-maalin jälkeen raumalaiset saivat monta hyvää vastahyökkäystä keskialueen pallonriistojen jälkeen, mutta viimeistely ontui ja yritykset pysähtyivät joko JoSePa-vahti Partioon tai joutsalaispelaajiin. Hieman reilu minuutti ennen jakson loppua tuli harmittava takaisku, kun JoSePa nousi maalin päähän. Otto Piilin laukaus kimpoili raumalaispelaajan ja tolpan kautta maaliin. Näin tauolle mentiin FC Rauman johtaessa ottelua 2-1.

Toisen jakso kuva oli selkeä heti alusta lähtien. JoSePa piti palloa ja FC Rauma otti vastaan. Raumalaiset puolustivat kuitenkin todella kurinalaisesti ja uhrautuvasti. Tämän lisäksi Juho-Matti Pösö torjui raumalaismaalilla loistavasti ottaen useamman huipputorjunnan. Jakson avausmaali nähtiin noin 12 ja puolen minuutin kohdalla. Valtanen taisteli pallon itselleen Pösön pitkän avauksen jälkeen ja löysi syötöllään maalille vapaaksi unohtuneen Jonne Forsströmin. Forsströmillä oli helppo työ putata tästä kauden kymmenes maali ja siirtää FC Rauma jälleen kahden maalin johtoon. Pari minuuttia myöhemmin JoSePa oli kuitenkin taas maalin päässä. Jarkko Kosunen jäi vapaaksi maalin eteen ja laukoi pallon raumalaismaalin yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin iski toinen Kosunen ja peli oli jo tasan. FC Raumalla oli viimeisellä minuutilla vielä loistava paikka voittomaaliin, mutta joutsalaiset onnistuivat siivoamaan Jere Kyrkön laukauksen maaliviivalta. Näin pisteet tasattiin numeroin 3-3.

FC Rauman seuraava ottelu on lauantaina 27.1. Hyvinkäällä PS Villaa vastaan.

JoSePa-FC Rauma 3-3 (1-2)
04:26 0-1 Jaakko Valtanen (Juho-Matti Pösö)
12:25 0-2 oma maali
18:51 1-2 Otto Piili (Jarkko Kosunen)
32:32 1-3 Jonne Forsström (Jaakko Valtanen)
34:37 2-3 Jarkko Kosunen (Janne Kosunen)
36:25 3-3 Janne Kosunen (Olli Malin)