maanantai 24. marraskuuta 2014

FC Rauma vaikeuksien kautta voittoon

FC Rauma otti lauantaina kotivoiton joensuulaisesta SC Riverballista numeroin
6-4 (3-3).

Ottelun alku oli raumalaisten kannalta murheellinen. Ajassa 1:36 Riverball johti ottelua jo 2-0 Sammy Pylkin ja Maru Grönroosin maaleilla. Takaiskumaaleista huolimatta FC Rauma hallitsi ottelua, ja ajassa 6:13 Juuso Aalto iski kavennusmaalin takatolpalta Niila Asunmaan syötöstä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Asunmaan yritys kilpistyi maaliviivalla joensuulaispelaajaan, ja seuranneesta vastahyökkäyksestä Henri Pupaza nosti läpiajosta Riverballin jälleen kahden maalin johtoon. Aalto toi kuitekin raumalaiset jälleen maalin päähän, taas takatolpalta ja tällä kertaa Jere Kyrkön syötöstä. Pari minuuttia tästä Oskar Nyholm tasoitti ottelun komealla kärkkärillä. Näin tauolle siirryttiin tasalukemissa 3-3.

Heti toisen jakson alkuun Aalto siirsi FC Rauman ensimmäisen kerran johtoon hienolla laukauksella etuyläkulmaan. Raumalaisilla oli maalin jälkeen lukuisia tilaisuuksia lisätä johtoaan, mutta viimeistely ontui. Ja kun et itse tee, niin kaveri tekee. Tällä kertaa Pylkin laukaus pienestä kulmasta otti kimmokkeen raumalaispelaajasta, ja lirui maaliin. Vastaavanlaisia pomppupalloja nähtiin raumalaispäädyssä harvinaisen paljon, mutta enempää takaiskuja niistä ei tullut. Pari minuuttia Riverballin tasoitusmaalista Asunmaa siirsi FC Rauman jälleen johtoon todella upean kuvion päätteeksi. Ratkaisevan poikittaissyötön maaliin tarjoili Kyrkkö. Kyrkkö itse viimeisteli 6-4-loppunumerot Riverballin epäonnistuttua pelissään lentävällä maalivahdilla.

FC Rauman seuraava ottelu on jo tiistaina 25.11., kun Tampereen Pirkkahallissa vastaan asettuu Vehmaisten Urheilijat.

FC Rauma-SC Riverball 6-4 (3-3)
1:11 Sammy Pylkki (Ossi Savolainen) 0-1
1:36 Maru Grönroos (Mikko Alamäki) 0-2
6:13 Juuso Aalto (Niila Asunmaa) 1-2
9:40 Henri Pupaza (Aleksi Huovinen) 1-3
12:22 Aalto (Jere Kyrkkö) 2-3
14:39 Oskar Nyholm (Hans Kallionpää) 3-3
20:28 Aalto (Jesse Wallenius) 4-3