lauantai 1. marraskuuta 2014

Täysi pistepotti jäi Raumalle

FC Rauma avasi kotituplan voitolla, kun turkulainen vieras FC Persia kaatui numeroin 8-4 (4-0).

Ensimmäisen puoliajan henki oli alusta lähtien selvä. FC Persialla oli vaikeuksia purkaa FC Rauman prässiä, ja he eivät saaneet luotua kontrolloituja hyökkäyksiä FC Rauman maalille. Näin ollen raumalaiset hallitsivat selkeästi peliä ensimmäisellä puoliajalla.Avausmaali syntyi ajassa 10:09, kun Juuso Aalto siirsi Jere Kyrkön syötön takatolpalta tyhjään maaliin. Persia joutui myös melko nopeasti virhevaikeuksiin ja viisi virhettä oli kasassa jo reilun kolmentoista minuutin kohdalla. FC Rauma pääsi yrittämään kahdesti kympin pilkulta, mutta Persian maalivahti Emdad Palani torjui sekä Jesse Walleniuksen että Aleksi Kanervan yritykset. Puoliajan loppupuolella raumalaisten viimeistely oli parempaa kuin jakson avauspuoliskolla, kun tauolle siirryttiin FC Rauman johtaessa ottelua numeroin 4-0.

FC Rauma aloitti myös toisen puoliajan tehokkaasti. Ajassa 21:58 raumalaisyleisölle tarjottiin harvinaisempaa herkkua, kun joukkueen kapteeni Hans Kallionpää onnistui maalinteossa. Kallionpää otti maalivahti Ari Bohmin pitkän syötön hienosti haltuun ja siirsi pallon Persian maalivahdin puikoista maaliin.
Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Aleksi Kanerva lisäsi raumalaisten johtoa päättämällä komean kuvion maalin edestä. Tähän maaliin hienon esityön tekivät Oskar Nyholm ja Ville Heino. FC Rauman kahdesta viimeisestä maalista vastasi Niila Asunmaa. Nämäkin maalit syntyivät hienojen kuvioiden päätteeksi. Jakson lopulla raumalaisten keskittyminen hieman herpaantui, ja Persia pääsi kaventamaan ottelun loppulukemiksi 8-4. Toinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan hyvin sekavaa futsalia, kun Persia nosti aina maalivahdin mukaan hyökkäyksiin, kun se oli mahdollista.

Huomenna taistelu pisteistä jatkuu Kauppiksella, kun FC Rauman ex-koutsi Sami Laine johdattaa helsinkiläisen Zenithin Raumalle. Ottelu alkaa klo 14.

FC Rauma-FC Persia 8-4 (4-0)
10:09 Juuso Aalto (Jere Kyrkkö) 1-0
16:01 Kyrkkö (Aalto) 2-0
18:45 Aalto (Niila Asunmaa) 3-0
19:06 oma maali 4-0
21:58 Hans Kallionpää (Ari Bohm) 5-0
26:35 Aleksi Kanerva (Oskar Nyholm) 6-0
28:38 Kingsley Ozegbe (Vahid Hosseini) 6-1