tiistai 27. lokakuuta 2015

Kotituplasta täysi pistepotti

FC Rauman pelit jatkuivat viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Lauantaina vastassa oli ennestään tuntematon sarjanousija JoSePa Joutsasta ja sunnuntaina vastassa oli joensuulainen SC Riverball. Raumalle jäi molemmista otteluista täydet pisteet, kun JoSePa kaatui 3-1 (0-0) ja Riverball numeroin 3-0 (0-0).

JoSePaa vastaan ottelun henki oli alusta lähtien selvä. FC Rauma vyörytti hyökkäyksiä kohti joutsalaisten maalia ja laukauksia sateli kohti Aake Partion vartioimaa maalia. Partio pelasi kuitenkin erinomaisen ottelun ja selvitti kerta toisensa jälkeen raumalaisten lähentelyt. Lähimmäksi maalintekoa pääsi kauden avausotteluaan pelannut Jussi Aalto, jonka laukaus kimposi joutsalaispelaajasta ylärimaan.

Avausmaalia saatiin odotella reilut 25 minuttia. Niila Asunmaan laukauksen joutsalaiset onnistuivat vielä blokkaamaan, mutta Jesse Wallenius iski irtopallon varmasti JoSePa-maalin alakulmaan. Reilut viisi minuuttia tästä, ja raumalaisten johto tuplaantui. Asunmaa sijoitti pallon etualakulmaan Aallon hienosta syötöstä. JoSePa haki lopussa kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta ensin iski FC Rauma. Jere Kyrkkö riisti pallon ja sijoitti sen tyhjään maaliin. Hyvin raumalaismaalilla pelanneen Juho-Matti Pösön nolla rikkoontui vain 19 sekuntia ennen loppua, kun Jesse Kalliokosken laukaus painui raumalaispelaajan kautta maaliin.

FC Rauma-JoSePa 3-1 (0-0)
25:23 1-0 Jesse Wallenius (Niila Asunmaa)
31:13 2-0 Niila Asunmaa (Jussi Aalto)
37:56 3-0 Jere Kyrkkö
39:41 3-1 Jesse Kalliokoski (Olli Malin)

Varoitukset:
FC Rauma: Oskar Nyholm
JoSePa: Jesse Kalliokoski

Yleisöä: 55

Sunnuntain ottelu Riverballia vastaan oli hyvinkin samankaltainen kuin JoSePaa vastaan. FC Rauma oli jälleen hallitsevampi osapuoli ja Riverball haki lähinnä pitkiä palloja. Maalit olivat kuitenkin tiukassa, sillä molemmat maalivahdit, FC Rauman Juho-Matti Pösö ja Riverballin Juha-Matti Ryynänen torjuivat maaleillaan upeasti. Avauspuoliaika oli jälleen maaliton. Lähimmäksi maalia pääsi Ryynäsen käsien kautta tolppaan osunut Jere Kyrkkö.

Kyrkkö osui myös toisella puoliajalla tolppaan, ennen kuin pallo vihdoin löysi tiensä Riverball-maaliin. Jaksoa ehti kulua jo hieman vajaat 16 minuuttia, kun raumalaiset onnistuivat sivurajapotkusta. Jesse Wallenius syötti ja Kyrkkö laukoi pallon maalin kattoon päästäen samalla raumalaiset piinasta. Pari minuuttia tästä FC Rauma lisäsi johtoaan. Niila Asunmaa syötti pallon laidasta maalille, jossa joensuulaispelaajan purkuyritys epäonnistui ja pallo kimposi omaan maaliin. Tämän jälkeen Riverball nosti maalivahti Ryynäsen mukaan hyökkäykseen ja haki kavennusta. Kyrkkö kuitenkin onnistui riistämään pallon Ryynäseltä ja laukoi pallon tyhjään Riverball-maaliin. Tällä kertaa raumalaisten nolla piti loppuun asti ja Pösö pelasi ensimmäisen nollapelinsä FC Rauman paidassa.

Yleisöä: 55

FC Rauma olisi voinut laukoa kummassakin ottelussa paljon enemmänkin maaleja, mutta viimeistely ontui jonkin verran viikonlopun otteluissa. Erinomaisen puolustus- ja maalivahtipelin ansiosta nämä numerot kuitenkin riittivät tällä kertaa. Pelit jatkuvat jo tulevana keskiviikkona kauden ensimmäisellä Satakunnan derbyllä rakasta vihollista MuSaa vastaan Porin urheilutalolla.