tiistai 16. helmikuuta 2016

Tappioputki sai jatkoa

FC Rauma matkusti lauantaina Lempäälään paikallisen Sääksjärven Loiskeen vieraaksi. Ottelusta tuli ennakko-odotusten mukaisesti tiukka ja tasainen vääntö, joka ratkesi vasta ottelun loppuhetkillä. Loppunumerot olivat isännille 2-1 (1-1).

Ottelu oli alusta lähtien tarkkaa pelaamista ja molempien joukkueiden paikat tulivat lähinnä kaukolaukausten ja erikoistilanteiden kautta. Ottelun avausmaali syntyi nimenomaan erikoistilanteesta. Loiske sai vapaapotkun läheltä raumalaismaalia reilun 14 minuutin pelin jälkeen ja kuvion päätteeksi Mikko Järvinen sijoitti pallon FC Rauman maalin alakulmaan. Tasoitusta ei tarvinnut kuitenkaan odotella kuin muutaman minuutin. Jesse Walleniuksen pystysyöttö löysi laidalta Jere Kyrkön, joka sijoitti pallon takakulmaan katkaisten samalla pitkäksi venyneen kuivan kautensa. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Toisen jakson alussa Loiske oli kentällä aktiivisempi osapuoli, mutta hienosti FC Rauman maalilla Juho-Matti Pösö torjui isäntien yritykset. Raumalaiset pääsivät vähitellen paremmin peliin mukaan ja sai luotua tilanteita Loiskeen maalille. Johtomaalikin oli lähellä, mutta Jaakko Valtasen laukaus osui vain tolppaan. FC joutui toisella jaksolla virhevaikeuksiin. Viisi virhettä oli täynnä noin 5 minuuttia ennen loppua. FC Rauma ei ollut tyytyväinen tasapeliin, vaan pari minuuttia alettiin pyörittää peliä lentävällä maalivahdilla. Raumalaiset onnistuivat luomaan pari hyvää maalipaikkaa, mutta viimeistely ontui, eikä onnikaan ollut myötä. Ottelua oli jäljellä ainoastaan kahdeksan sekuntia, kun Kasper Nyholmin tulkittiin rikonneen Loiskeen maalivahtia Janne Peltosta. Virheiden ollessa täynnä tuomittiin pienen arpomisen jälkeen 10 metrin rangaistuspotku. Hetkeä aiemmin vastaava tilanne raumalaispäädyssä tuotti vain epäsuoran vapaapotkun. Isäntien Eeli Huotari laukoi rangaistuspotkun varmasti raumalaismaalin yläkulmaan. Näin ollen tuloksena oli todella katkera tappio ja samalla tappioputki venyi jo viiden ottelun mittaiseksi.