tiistai 2. lokakuuta 2018

Muutoksen tuulet puhaltavat

Tuleva kausi on jo aivan kulman takana, sillä Ykkönen potkaistaan jälleen käyntiin tulevana viikonloppuna. Sitä ennen on kuitenkin aika päivitellä myös hiukan kuulumisia kentältä.

Joukkue lähtee kauteen hieman aiempaa isompien muutosten jälkeen. Sekä pelaajistossa että taustoissa on ollut vaihtelua, ja tämä on näkynyt myös roolien uudelleenjärjestelyssä. Pitkäaikainen päävalmentaja Niila Asunmaa jätti valmennushommat perheenlisäyksen takia, ja keskittyy tulevana kautena pelkästään pelaamiseen. Näin yksi aikakausi FC Rauma Futsalissa päättyi, ja Jere Kyrkkö jatkaa uutena päävalmentajana työtä jota ensin Sami Laine, ja myöhemmin Asunmaa hoitivat rautaisella osaamisella viimeiset yhdeksän vuotta.

Valmennukselliset muutokset eivät jääneet ainoaiksi joukkueen taustoissa, sillä myös useamman vuoden joukkueenjohtajana toiminut Miika Soinila jättäytyi sivummalle. Tämä muutos pakotti eri vastuualueiden jakamista uusille ihmisille, ja oppimista on vielä paljon jäljellä.

Pelaajapuolella joukkueesta poistui kolme pelaajaa. FC Rauman pitkäaikainen kapteeni Hans Kallionpää ripusti kengät naulaan, Juho-Matti Pösö vaihtoi maisemaa Tampereelle ja vartioi tulevalla kaudella Ilves FS:n maalia, sekä Jonne Forsström joka opiskelupaikan myötä siirtyi Jyväskylään ja pelaa tulevalla kaudella Liigasta tippuneessa Riemussa.

Uusina pelaajina FC Rauma Futsalissa nähdään tulevana kautena vähintään kaksi uutta naamaa. Niklas Myllykangas ja maalivahti Aleksi Kuusenmäki ottavat ensimmäiset askeleensa aikuisten tasolla futsalissa, ja molempien odotetaan nousevaan suureen rooliin täyttämään lähtijöiden jättämää tyhjiötä. Verneri Pietilä taasen on kerännyt jo muutaman vuoden kokemusta FC Rauma/2 mukana, ollen välillä myös ykkösjoukkueen rosterissa. Tulevalla kaudella myös hänen odotetaan ottavan oma paikkansa pelaavasta kokoonpanosta.

Joukkueen mukana on harjoitellut myös muutama ulkomaalaistaustainen pelaaja tryoutilla, mutta heidän kanssaan ei tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä. Seuraavan kahden viikon kuluessa on kuitenkin todennäköistä, että pelaajarinki laajenee vielä 2-4 uudella pelaajalla, joista osa on tuttuja jo aikaisemmilta kausilta.

Kauden lähentyessä tekeminen harjoituskentällä onkin näyttänyt päivä päivältä paremmalta, ja pienistä käynnistysvaikeuksista huolimatta joukkue alkaan näyttää valmiilta lauantaina alkavaan kauteen.

Kaikki kotiottelut tullaan jälleen tuttuun tapaan lähettämään suorana FC Rauma Futsalin youtube-kanavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti