maanantai 24. lokakuuta 2016

Viime hetken maalilla voittoon

FC Rauma sai lauantaina vieraita Turusta, kun vastassa oli TPK. Pisteet jäivät lopulta Raumalle tuskaisen väännön jälkeen numeroin 4-3 (2-2)

Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja kotiyleisön riemuksi FC Rauma pöllytti jo noin kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Hans Kallionpää antoi sivurajasta loistavan syötön takatolpalle ja Kasper Nyholm siirsi pallon maalin. Raumalaisilla oli lukuisia mahdollisuuksia lisätä johtoaan, varsinkin erikoistilanteista, mutta vedot suuntautuivat liiaksi suoraan kohti TPK-maalivahti Joni Postia. Jakson puolivälissä FC Raumalle tuli musta hetki, kun TPK onnistui kaksi kertaa maalinteossa 18 sekunnin sisään. Ensin Jaakko Oksasen upea laukaus painui raumalaismaalin ylänurkkaan etutolpan kautta ja heti perään Joonas Manzo sai pitkän syötön jälkeen rauhassa kääntyä ja sijoitti pallon alanurkkaan. Raumalaiset tulivat kuitenkin tasoihin vain reilu minuutti TPK:n johtomaalin jälkeen. Niila Asunmaa kaukolaukaus painui vastustamattomasti turkulaismaalin alakulmaan. Tauolle mentiin tasanumeroissa 2-2.

Toisen jakson alku oli suhteellisen sekavaa peliä, eikä kumpikaan saanut oikein hallintaa pelistä. Jakson alkuun tuli nopeaan tahtiin virheitä, mutta kumpikaan joukkue ei joutunut liiemmin virhevaikeuksiin. Tuomareiden ratkaisut tuottivat tämän tästä eriäviä mielipiteitä, etenkin turkulaisten leirissä. Raumalaiset siirtyivät jälleen johtoon, kun toista jaksoa oli pelattu sekuntia vajaa 12 minuuttia. Debyyttiotteluaan raumalaisten paidassa pelannut Mustafa Musov syötti pallon TPK:n maalille, josta se kimpoutui turkulaisista omaan maaliin. TPK nousi kuitenkin jälleen tasoihin hetkeä myöhemmin, kun Hans-Emil Honkasalo oli unohtunut vapaaksi raumalaismaalille, ja hän laukoi pallon tolpan kautta maaliin. Draaman kaari huipentui vain 24 sekuntia ennen päätössummeria, kun Jere Kyrkkö laukoi 4-3-voittomaaliin TPK-vahti Postin längistä maaliin. Syötön maaliin antoi Jesse Wallenius, joka summasi ottelusta tehot 0+2. Turkulaiset tosin saivat vielä kerran pallon raumalaismaaliin, mutta tuo maali tehtiin kädellä, eikä sitä näin ollen hyväksytty, joten pisteet jäivät Raumalle jännittävien vaiheiden jälkeen numeroin 4-3.

FC Rauma jatkaa sarjassa kahden ottelun jälkeen puhtaalla pelissä. Seuraava sarjaottelu pelataan jälleen kotiyleisön edessä la 5.11. klo 14, jolloin vastassa on liigasta pudonnut Mad Max. Sitä ennen raumalaisten jatkuvat Futsal Cupin merkeissä vierasottelulla Porissa MuSa:a vastaan.

FC Rauma-TPK 4-3 (2-2)
2:27 1-0 Kasper Nyholm (Hans Kallionpää)
10:34 1-1 Joonas Oksanen (Hans-Emil Honkasalo)
10:52 1-2 Joonas Manzo (Joni Vuorinen)
12:08 2-2 Niila Asunmaa (Jesse Wallenius)
31:59 3-2 oma maali
34:20 3-3 Hans-Emil Honkasalo (Joona Forsström)
39:36 4-3 Jere Kyrkkö (Jesse Wallenius)