maanantai 3. helmikuuta 2014

FC Rauma kaatui saappaat jalassa

Viikonloppuna tehty vierailu sarjakärki Sievi Futsalin kotisalissa ei tuonut raumalaisille lisäpisteitä. SiFu vei lopulta täydet kolme pistettä lukemin 6-3 (2-2).

FC Rauma lähti toteuttamaan uutta pelitapaansa ennakkoluulottomasti heti ottelun alusta lähtien. Kotijoukkue Sievi olikin selvästi yllättynyt erittäin aggressiivisesti ylhäältä karvannaiden raumalaisten toimesta. Tämä tuottikin tulosta jo neljän minuutin jälkeen, kun kulmakuvion päätteeksi Jere Kyrkkö siirsi FC Rauman ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Tämän jälkeen ottelussa mentiin tasaisesti päästä päähän, ja seuraavaksi oli kotijoukkueen vuoro heiluttaa maaliverkkoa. Jesse Wallenius rikkoi Nikola Ercegia kortin arvoisesti, ja vapaapotkun päätteeksi Dragan Pejic toi SiFun tasoihin. FC Rauma ei tästä kuitenkaan lannistunut. Pelikellon näyttäessä 15:15 siirtyivät vihreävalkoiset toistamiseen ottelussa johtoon. Hienon sivurajakuvion päätteeksi Sievin puolustus oli kuutamolla, ja Niila Asunmaalla olikin helppo työ viimeistellä ohi voimattoman Miika Toivolan. Maalin jälkeen kotijoukkue otti pelin hallintaansa, ja varsinkin Radik Akhmetkhanov väläytti vaarallisuuttaan muutamaan otteeseen. Lopulta palloa kaivettiin raumalaisten verkosta Ercegin toimesta. Alas valahtanut vierasjoukkue pelasi löysästi oman maalinsa edustalla, ja Rami Tirkkosen esityöstä ylös rynninyt Erceg huudatti 200 päistä kotiyleisöä.

Toisella jaksolla Sievi sai peliin lentävän lähdön. FC Rauman Ville Heino aikaili pallon kanssa, minkä johdosta kotijoukkue riisti pallon, ja Heino oli pakotettu rikkomaan. Vapaapotkusta Joni Pakola vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Kova laukaus painui vaivoin yläriman kautta maaliviivan yli, ja maalissa hyvin pelannut Ari Bohm oli voimaton. Vihreävalkoiset eivät kuitenkaan heittäneet kirvestä kaivoon. Kova prässi tuotti muutaman minuutin kuluttua tulosta, kun Niila Asunmaa toi illan toisella osumallaan raumalaiset tasoihin. Ottelun käännekohta nähtiin kun pelikellossa oli 28:19. Sievin laukaus osui oman maalinsa edessä seisonutta Jesse Walleniusta käteen, ja pallo vietiin pilkulle. Pakolalla olikin helppo työ viimeistellä illan toinen osumansa ja viedä kotijoukkue jälleen johtoon. Maalin jälkeen FC Rauman peli sekosi enemmän tai vähemmän, ja ajassa 34:57 Sievi lisäsi johtonsa 5-3, kun merkkausvirheen vuoksi yksin maalille unohtunut Arto Alasuutari sijoitti pallon ohi hölmistyneen Bohmin. Vihreävalkoisten reikäpaitapeli oli kuitenkin lopussa onnetonta, eikä se saanut luotua enää vaarallisia paikkoja. Viimeisen minuutin maali oli lähinnä kosmetiikkaa, ja hyvistä otteista huolimatta peli päättyi kotijoukkueen 6-3 (2-2) voittoon.

Sievi Futsal - FC Rauma 6-3 (2-2)        MAALIKOOSTE

0-1 4:15 Jere Kyrkkö (Niila Asunmaa)
1-1 10:15 Dragan Pejic (Nikola Erceg)
1-2 15:15 Niila Asunmaa (Jere Kyrkkö)
2-2 18:15 Nikola Erceg (Rami Tirkkonen)
3-2 20:36 Joni Pakola (Radik Akhmetkhanov)
3-3 22:07 Niila Asunmaa (Jesse Wallenius)
4-3 28:19 Joni Pakola 6m rp