torstai 27. helmikuuta 2014

FC Rauma yllätti sarjassa toisena majailevan Ilveksen

Kuva Elmeri Elo
Kauden parhaan ottelunsa pelannut FC Rauma näytti hallitsevalle mestarille, ettei se ole vielä heittänyt hanskojaan tiskiin ja toivo säilymisestä elää vielä. Monesti lähellä, mutta niin kaukana ollut voitto tuli lopulta ehjän ottelun jälkeen lukemin 2-0 (0-0)

FC Rauma oli tuttuun tapaansa unessa ottelun alussa. Vain hyvä tuuri pelasti vihreävalkoiset takaiskulta jo heti ensimmäisen minuutin aikana, sillä halvoin Ilves tuhlailee tälläisistä. Tämä toimi kuitenkin herätyksenä koko joukkueelle. Edellisessä pelissä kateissa ollut pallollinen peli oli kuin toiselta planeelta. Kerta toisensa Ilves prässäsi ylhäältä, mutta tuloksetta. FC Rauman viime viikot sisäänajama uusi taktiikka näytti vihdoin toimivan kuten se kuuluisa junan vessa. Pallonhallinnasta huolimatta FC Rauma ei onnistunut maalinteossa ensimmäisellä jaksolla. Kuten ei myöskään Ilves FS, jonka lähentelyt hoiti hyvin vetoja blokanneet kenttäpelaajat, ja jos nämä ohitettiin niin viimeisenä muurina maalissa loistavan pelin torjunut Joni Kuusisto. Kuvaavaa olikin, että Ilves joutui käyttämään aikalisän jo ensimmäisellä puoliajalla, sillä se ei löytänyt lääkkeitä murtaa kotijoukkueen kovaa prässiä. Tauolle mentiin tasalukemissa.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Vieraat ottivat pallon haltuunsa, ja vyöryttivät useamman hyökkäyksen FC Rauman päähän. Lukuisten harhasyöttöjen saattelemana Ilves pääsi laukomaan useamman kerran, mutta vedot osuivat poikkeuksetta pelaajiin tai viuhuivat ohi, ja loput hoiti muutaman gamesaverin ottanut Kuusisto. Alun rynnistyksestä selvinneen FC Rauman kone alkoi hiljalleen taas käynnistyä. Ajassa 28:26 kauppiksella saatiinkin ensimmäisen kerran juhlia. Laidalta läpi pelattu Niila Asunmaa kaadettiin vapaapotkun arvoisesti. Vetoa ampumaan astellut Jere Kyrkkö ei erehtynyt, vaan pallo painui voimalla sisään ohi vieraiden maalissa pelanneen Leo Rantasen, joka reagoi myöhässä laukaukseen hyvän maskin tehneen Oskar Nyholmin ansiosta. Viisi minuuttia tästä ja kotiyleisö sai riemuita jälleen. Laidalta vahvasti noussut Nyholm pelasi keskelle yksin unohtuneella Asunmaalle, joka ei erehtynyt saamastaan paikasta. Näin kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon ja näyttikin siltä, että kauden ensimmäinen kotivoitto näkee päivänvalon. Viisi minuuttia ennen loppua Ilves otti aikalisän ja alkoi pyörittää peliä lentävällä maalivahdilla. Hidas pyöritys ei kuitenkaan avannut aukkoja tiiviisti puolustaneen FC Rauman nelikon väleihin. Kotijoukkue pääsikin kahdesti katkomaan ja yrittämään tyhjään maaliin, mutta tuloksetta. Lopussa Ilveksen pyöritys oli kuitenkin tuottaa tulosta, mutta palloa ei ylärimaa lähemmäs raumalaisten maalia saatu. Maalissa huikealla itsevarmuudella torjunut Kuusisto näytti varmasti kokoistaan isommalta maalipuiden välissä. Sen verran turhautuneita ilmeitä vierasjoukkueen leirissä näkyi, Kuusiston tehdessä Ilveksen maalintekoaikeet turhiksi kerta toisensa jälkeen. Ottelu myös päättyi näihin lukemiin, joten Raumalla saatiin juhlia kauden ensimmäistä kotivoittoa. Pieni oljenkorsi säilymiseen elää jälleen tämän voiton myötä.

FC Rauma - Ilves FS 2-0 (0-0)

28:26  1-0 Jere Kyrkkö
32:17  2-0 Niila Asunmaa (Oskar Nyholm)