keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Asunmaa johdatti FC Rauman avausvoittoon

FC Rauma avasi Futsal-Ykkösen kotivoitolla KF Kosovasta 7-5 (3-0). Voiton pääarkkitehtina hääri tehot 5+1 laukonut Niila Asunmaa.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta hermostunutta pelaamista ja Kosova olikin ottelun alussa lähempänä maalintekoa. Tolppaa lähemmäksi he eivät kuitenkaan päässeet. Raumalaiset pääsivät pikku hiljaa paremmin peliin mukaan. Avausmaalia saatiin kuitenkin odotella reilut 13 minuttia. Jarno Majamaa teki komean esityön ja Niila Asunmaa siirsi lähietäisyydeltä FC:n johtoon. Jakson lopussa raumalaiset onnistuivat vielä kahdesti. Ensin Jere Kyrkkö sijoitti vapaapotkun jälkitilanteesta pallon alakulmaan ja pari minuuttia tästä Asunmaa tuikkasi pallon etualakulmaan. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 3-0.

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut Kosova. Jaksoa ehti kulua vain reilu minuutti, kun Kosova iski kavennusmaalin Alban Feratin laukoessa pallon takatolpalta tyhjiin. Tämän maalin FC kuittasi heti seuraavassa vaihdossa. Vastahyökkäyksen päätti Asunmaa päivän kolmannellaan. Tähänkin maaliin esityön teki Majamaa.
Muutama minuutti tästä Asunmaa onnistui jälleen. Kyrkkö tarjoili ja Asunmaa sai putata pallon tyhjiin. Jakson puolivälissä ottelu vaikutti jo ratkenneelta Asunmaan siirtäessä päivän viidennellään FC:n 6-2-johtoon. Alban Ferati rankaisi kuitenkin kahdesti lepsusti puolustanutta raumalaisryhmää ja Kosova nousi nopeasti jo kahden maalin päähän. Takaa-ajo kuitenkin tyrehtyi Valmir Malokun toiseen varoitukseen ja sen myötä suihkukomennukseen. Oskar Nyholm siirsi ylivoimalla FC:n kolmen maalin johtoon. Kosova nousi kuitenkin seuraavassa vaihdossa taas kahden maalin päähän. Tämän jälkeen heillä oli paikkoja lisämaaleihinkin, mutta hyvin raumalaismaalilla pelannut Juho-Matti Pösö torjui nämä lähentelyt ja kaikki kolme pistettä jäivät Raumalle.

Seuraavaksi pisteistä taistellaan su 18.10. Pirkkalassa PJK:ta vastaan. Sitä ennen on vielä pe 16.10. cup-ottelu Tampereella, jossa vastaan tulee ACE.

FC Rauma-KF Kosova 7-5 (3-0)

13:12 Niila Asunmaa (Jarno Majamaa) 1-0
15:04 Jere Kyrkkö (Jesse Wallenius) 2-0
17:34 Niila Asunmaa (Jarno Majamaa) 3-0
21:10 Alban Ferati (Gesim Voca) 3-1
21:38 Niila Asunmaa (Jarno Majamaa) 4-1
25:22 Niila Asunmaa (Jere Kyrkkö) 5-1
30:23 Gesim Voca (Bujar Ahmeti) 5-2