tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulutauolle sarjakärjessä

FC Rauma sai viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa vastaansa kärkikamppailussa sarjakärki Ilves FS Akatemian. Raumalaiset kukistivat vajaalukuisen tamperelaismiehistön selvin numeroin 6-2 (2-1) nousten samalla sarjakärkeen.

Raumalaiset hallitsivat ottelua alusta lähtien ja avausmaali syntyi reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Jere Kyrkkö katkaisi keskialueella Ilveksen syötön ja laukoi yksilösuorituksen päätteeksi pallon tolpan kautta maaliin. Kyrkkö teki myös ottelun seuraavan maalin, kun hän laukoi Ville Heinon antamasta kulmapotkusta pallon etualakulmaan. Tämän jälkeen raumalaisilla oli paikkoja useisiin lisämaaleihin, mutta Teemu Keskinen piti torjunnoillaan Ilveksen mukana pelissä. Jakson lopulla Ilveksen Riku Oras onnistui tekemään kavennusmaalin ja tauolle mentiin FC Rauman johtaessa maalilla.

Toisen jakso alku oli raumalaisittain vaikea, ja Ilves onnistuikin tasoittamaan pelin. Lauri Savolaisen laukaus varsin vaarattomasta tilanteesta yllätti Juho-Matti Pösön ja pallo painui hänen kautta verkon perukoille. Muutama minuutti tästä Ilves-kapteeni Tommi Niskanen joutui katsomaan punaista korttia hänen kaadettuaan läpiajoon karanneen Jussi Aallon. Geru toimitti tilannetta seuraanneen vapaapotkun varmasti maaliin ja siirsi FC:n jälleen johtoon. Tästä johtoasemasta raumalaiset eivät enää luopuneet, vaan kaunistelivat vielä numeroita. Ensin minuutin sisällä onnistuivat pitkään kauden avausmaalia metsästänyt Heino ja hattutemppunsa täydentänyt Kyrkkö. Ilves yritti vielä kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta eivät saaneet mitään vaarallista aikaan. Kasper Nyholm sen sijaan kaunisteli vielä loppunumerot 6-2 tyhjään maaliin.

Näin FC Rauma pääsi joulutauolle sarjakärjessä. Ilves on kahden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. Raumalaisten ottelut jatkuvat ensi vuoden puolella la 9.1. kotiottelulla PJK:ta vastaan.

FC Rauma-Ilves FS Akatemia 6-2 (2-1)
5:17 1-0 Jere Kyrkkö
11:13 2-0 Jere Kyrkkö (Ville Heino)
17:28 2-1 Riku Oras (Joni Koskinen)
21:18 2-2 Lauri Savolainen
25:48 3-2 Jussi Aalto
28:54 4-2 Ville Heino (Niila Asunmaa)
29:28 5-2 Jere Kyrkkö (Juuso Aalto)