lauantai 5. maaliskuuta 2016

Tappioputki poikki vaikeimman kautta.

FC Rauma sai lauantaina vastustajakseen raahelaisen AS Moonin. Syyskaudella joukkueet tasasivat lukemin 4-4, raumalaisten menettäessä lopussa voiton. Tällä kertaa FC Rauma nousi lopussa voittoon lukemin 4-3 (1-3).

Raumalaiset nukkuivat ottelun alun. Peliä oli pelattu ainoastaan n. puolitoista minuutia, kun taululla olivat numerot 0-2. Ensin osui kulmapotkusta Jukka-Pekka Patanen ja hetkeä myöhemmin maalinedustalta Kai Paakkari. FC Raumakin pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan, mutta viimeistely ontui vetojen suuntautuessa lähinnä Kauppiksen päätyseinään. Noin 12 minuutin kohdalla AS Moon karkasi jo kolmen jälkeen. Kai Paakkari pääsi vapaaksi laidalta ja hänen laukauksensa upposi Juho-Matti Pösön längistä maaliin. Jakson lopulla raumalaiset saivat raahelaisilta lahjan ehkä kauden eriskummallisimman maalin muodossa. AS Moonin pelaaja palautti pallon maalivahdilleen, mutta kosketus oli jo käytetty, eikä maalivahti koskenut palloon, vaan päästi sen jalkojensa välistä maaliin. FC Rauma sai näin tärkeän kavennuksen jakson loppuun ja tauolle siirryttiin tilanteessa 1-3.

Toiselle jaksolle tuli todella sisuuntunut FC Rauma. Jaksoa ehti kulua vajaat pari minuuttia, kun Juha Saarikoski laukoi pallon etualakulmaan ja toi raumalaiset maalin päähän. FC Rauma hallitsi toisella jaksolla pelitapahtumia melko selkeästi. Tällä kertaa hallinta tuotti myös tulosta. Hieman ennen jakson puoliväliä Oskar Nyholm nosti pallon taitavasti takakulmaan ja raumalaiset nousivat jo rinnalle. Nyholmin maalintekoon vapautti Niila Asunmaa. Muutama minuutti tästä ja Jesse Wallenius syötti Jere Kyrkön laidalta karkuun. Kyrkön ensimmäisen yrityksen AS Moonin maalivahti vielä onnistui torjumaan, mutta toisella yrityksellä Kyrkkö tinttasi pallon raahelaismaaliin ja raumalaiset siirtyivät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Pian maalin jälkeen raahelaiset ottivat lentävän maalivahdin käyttöön. FC Rauman alivoima oli kuitenkin erinomaista ja uhrautuvaa. AS Moon ei päässyt kovinkaan vaarallisille paikoille ja FC Rauman johto piti loppuun asti. Näin ollen tärkeät kolme pistettä jäivät Raumalle ja viiden pelin mittaiseksi venynyt tappioputki katkesi vihdoin. FC Rauman pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina kotiottelulla Lapuan Ponnistusta vastaan.

FC Rauma-AS Moon 4-3 (1-3)
00:56 0-1 Jukka-Pekka Patanen (Marko Keinänen)
01:27 0-2 Kai Paakkari (Ville Määttä)
12:12 0-3 Paakkari (Teemu Aittola)
15:44 1-3 oma maali
21:51 2-3 Juha Saarikoski (Kasper Nyholm)
28:42 3-3 Oskar Nyholm (Niila Asunmaa)
31:33 4-3 Jere Kyrkkö (Jesse Wallenius)