tiistai 14. tammikuuta 2014

FC Raumalle vain piste hyvästä alusta huolimatta

Vihreävalkoiset saivat otteluun hyvän alun, kun jo kahden minuutin kohdalla palloa kaivettiin ensimmäisen kerran Mad Maxien verkosta. Hyvällä jalalla liikkeellä olleet raumalaiset näyttivätkin menevän menojaan, sillä jo ennen kuin kellossa oli kahdeksan minuuttia, komeili taululla jo 3-0 kotijohto. Liian hyvä alku taisi kuitenkin koitua kotijoukkueen kohtaloksi. Kolmannen maalin jälkeen FC Rauman pelaajat nostivat jalan pois kaasulta ja Mad Max otti pelin kulun hallintaansa. Laiskasti ja ylimielisesti esiintyneet kotijoukkueen pelaajat sinkoilivat kyllä ylös paikan tullen, mutta omaan päähään liike olikin sitten huomattavasti verkkaisempaa.

Mad Max käyttikin tämän hyväkseen luoden jatkuvasti vaarallisia tilanteita isäntien maalille. Kauaa ei tarvinnut vieraiden ensimmäistä osumaa odottaa, ja 3-2 maalin tullessa ilmassa oli aistittavissa jo pelkoa kotijoukkueen vaihtopenkin puolella. Pahin toteutuikin kun FC Rauman Aleksi Kanerva rikkoi ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla Mad Maxin pelaajaa rankkarin arvoisesti. Pallo pilkulle ja peli tasan 3-3 joka myös jäi taukotulokseksi.

Toisella jaksolla peli oli molemmilta sekavaa, ja paikkoja nähtiin kummassakin päässä. Noin 30. minuutin kohdalla Max Max siirtyi kuitenkin ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Kotijoukkueen vastahyökkäys päättyi löysään laukaukseen, ja pelaajat eivät reagoineet tarpeeksi nopeasti Mad Maxin nopeaan avaukseen. Tuloksena pallo kotijoukkueen maalin ja taulululle lukemat 3-4. FC Rauma oli jo ottamassa reikäpaitaa kentälle, mutta isäntien Ville Heino päästi kotijoukkueen pahimmasta piinasta ja iski pelin tasoihin neljä minuuttia ennen loppua. Tämä jäi myös varsinaisen peliajan viimeiseksi maaliksi.

Jatkoajalla molemmat joukkueet olivat enemmän ja vähemmän puhki. Lähempänä maalia kävi kuitenkin FC Rauma, kun Niila Asunmaan veto osui maalin poikkipuuhun. Lisämaaleja ei jatkoajallakaan nähty, joten seuraavaksi edessä olivat rankkarit. Nämä venyivät aina seitsemänsiin laukaisijoihin asti, jolloin kotijoukkueen Juha Helander epäonnistui ja vieraiden Jarno Mattila latasi voimalla pallon maaliin. Näin Mad Max sai mukaansa kaksi pistettä ja FC Raumalle jäi käteen vain yksi.

FC Rauma - Mad Max  4-4 (3-3, rp 6-7)  Maalikooste

Tilastot myöhemmin kun pöytäkirjat löytyvät.