keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kausi alkoi tasurilla

FC Rauma matkusti kauden avausotteluun Lapualle, josta tuomisina oli tasapeli värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 
3-3 (2-1).

Ottelun alku oli FC Raumalta varsin hermostunut. Ottelu ehti vanheta vain reilut puoli minuuttia, kun palloa kaivettiin ensimmäisen kerran raumalaisten maalista. Muutama minuutti tästä, ja LaPo siirtyi jo kahden maalin johtoon, kun Jaakko Prinkkilä iski nopeasta vastahyökkäyksestä pallon tolpan kautta ohi FC Rauman maalia vartioineen Ari Bohmin. Tässä vaiheessa myös FC Rauman rivit harvenivat, kun reisivammasta kärsinyt Kasper Nyholm joutui jättämään pelin kesken. Ensimmäisen jakson toinen puolisko oli raumalaisten hallintaa, ja hyökkäyksiä vyöryi kohti lapualaisten maalia. Viimeistely tosin ontui, sillä pääasiassa vedot paukkuivat seinille. Ainoastaan Jesse Wallenius onnistui ensimmäisellä puoliajalla yllättämään kotijoukkueen maalissa hyvän ottelun pelanneen Tuomaalan, iskien tärkeän 2-1-kavennuksen noin 5. minuuttia ennen jakson loppua.

Toisen jakson FC Rauma aloitti pirteästi.  Lapualaiset joutuivat rikkomaan raumalaispelaajia kahdesti varoituksen arvoisesti. Jälkimmäisestä vapaapotkusta Oskar Nyholm laukoi FC Rauman toisen maalin. Tämän jälkeen pelissä mentiin vauhdilla päästä päähän, ja tilanteita riitti molemmissa päissä. Välillä pelissä oli huomattavasti enemmän vauhtia kuin järkeä. Jakson puolivälissä LaPo siirtyi uudelleen johtoon, kun pallo otti kimmokkeen maalinedusruuhkasta ja ohjautui ohi hölmistyneen Bohmin. LaPo:lla oli tämän jälkeen paikkansa lisätä johtoa, mutta Bohm piti FC Rauman mukana pelissä. Raumalaisilla oli myös paikkansa tasoittaa ottelu, mutta vasta Niila Asunmaan laukaus etualanurkkaan löysi tiensä maaliverkkoihin vajaat neljä minuuttia ennen loppua. LaPo kävi loppuhetkillä maaliviivalla asti, mutta Jere Kyrkkö onnistui siivoamaan pallon väljemmille vesille. FC Rauma menetti vielä toisen pelaajan ottelun aikana, kun Jukka Raivio loukkasi itseään yhteentörmäyksessä LaPo:n Jussi Laapion kanssa.

Valmentaja Asunmaa kommentoi pelin jälkeen: "Viihdyttävä ottelu, jossa molemmat haki tosissaan voittoa. Siihen nähden, että kaksi tärkeää pelaajaa joutui jättämään pelin kesken, kelpo tulos."

LaPo-FC Rauma 3-3 (2-1)
0:32 Sami Kivipuro (Jukka Ranta-Maunus) 1-0
7:43 Jaakko Prinkkilä (Juuso Tuomaala) 2-0
15:22 Jesse Wallenius (Jukka Raivio) 2-1
22:29 Oskar Nyholm (Wallenius) 2-2
29:37 Jussi Laapio 3-2
36:27 Niila Asunmaa (Jere Kyrkkö) 3-3

Varoitukset:
LaPo: Jussi Laapio & Jaakko Prinkkilä
FC Rauma: Jukka Raivio & Hans Kallionpää

Parhaat pelaajat:
LaPo: Juuso Tuomaala
FC Rauma: Niila Asunmaa

2 kommenttia: