maanantai 16. joulukuuta 2013

Kauden avausvoitto tuliaisina Oulusta

FC Rauma haki historian ensimmäisen voittonsa Futsal-liigassa Oulusta asti, kun Tervarit kaatui tiukan ottelun jälkeen lukemin 1-2 (1-0)
Monesti lähellä, mutta silti niin kaukana ollut voitto katkaisi vihreävalkoisten kirvelevän tappioputken vihdoinkin. FC Rauman valmennusjohto veti omat johtopäätöksensä ennen Tervareiden kohtaamista, ja taktiikka vaihdettiin täysin aikaisemmasta. Alkukaudella varsinkin vastahyökkäykset olivat olleet myrkkyä, joten FC Rauma päätti lähteä otteluun täysin puolustuksen kautta. Tiukasti puolustanut vierasjoukkue tylsyttikin parhaimman terän vieraiden hyökkäyksestä läpi ottelun, ja jos Tervarit onnistui ohittamaan alas vetäytyneet kenttäpelaajat, seisoi viimeisenä muurina loistavan ottelun maalissa pelannut Joni Kuusisto.

Ensimmäinen jakso alkoi hieman tunnustellen, ja molemmilla oli omat paikkansa heti ottelun alussa. Noin 10minuutin kohdalla kotijoukkue Tervarit siirtyi kuitenkin kuskin paikalle ja määräsi tahdin. Pelikellon näyttäessä 14:14 nähtiin ottelun ensimmäinen maali, kun isäntien Ari Makowski pommitti huonosti sijoittuneen portin läpi pallon FC Rauman verkkoon. Tämän lisäksi molemmat joukkueet saivat vielä muutamia paikkoja, mutta enempää lisämaaleja ei jakson aikana enää nähty.

Toisella jaksolla ottelu jatkui siitä mihin se jäi. Tervarit painosti ja FC Rauma keskittyi lähinnä vastahyökkäyksiin. Tämä tuottikin tulosta ensimmäisen kerran heti jakson alussa, kun laidalta ylös noussut Aleksi Kanerva jätti ensin pallon Kasper Nyholmille, joka löysi yksin maalin eteen unohtuneen Hans Kallionpään. "Hasa" ei saamastaan paikasta erehtynyt, vaan pallo painui varmasti maalin yläkulmaan ja FC Rauma nousi tasoihin. Maali toi selvästi lisää energiaa vierasjoukkueen peliin, ja hetken näyttikin siltä että kotijoukkue meni täysin sekaisin tasoituksesta. Järkytyksestä toivuttuaan Tervarit otti jälleen pallonhallinnan itselleen, mutta viimeistään Joni Kuusiston hyvät otteet maalissa veivät uskoa kotijoukkueelta. Kun pelikello näytti 35:49 siirtyi FC Rauma ottelussa johtoon. Vahvan ottelun pelannut Kanerva haastoi laidalta ja ampui maalivahdin yllätykseksi pallon suoraan etuylänurkkaan vieden vieraat johtoon. Muutama minuutti ennen loppua Tervarit ottivat aikalisän jonka jälkeen kotijoukkue aloitti pyörittämisen reikäpaidalla. FC Rauman timantista ei kuitenkaan löytynyt reikiä, ja summerin soidessa vihreävalkoiset aloittivat juhlat kauden ensimmäisen voittonsa kunniaksi.

Tervarit - FC Rauma 1-2 (1-0)

1-0  14:14 Ari Makowski (Heikkilä)
1-1  21:50 Hans Kallionpää (Kasper Nyholm)
1-2  35:49 Aleksi Kanerva (Kasper Nyholm)