perjantai 6. joulukuuta 2013

Maalinteko-ongelmat koituivat FC Rauman kohtaloksi

FC Rauma taipui kotonaan ESC:lle lukemin 1-2 (0-1).  FC otti heti alusta asti ottelun hallinnan itselleen ESC:n tyytyessä vastaiskuihin. Hyvästä paineesta huolimatta ensimmäisen maalin teki kuitenkin ESC. Pallon mennessä rajoista ulos uinahti raumalaisten puolustus ja laidalle aivan yksin jäänyt Zacharias Ekström sai laukoa pallon puolustajan jalkojen kautta maaliin. FC Rauma ei kuitenkaan lannistunut, vaan se pyöritti rauhassa hyökkäyksiään vieraiden päätyyn. Viimeistely oli kuitenkin luokatonta, ja kuvaavaa olikin että useampaan kertaan pallosta pyyhittiin vaan pölyt päältä avopaikoista, kun pienellä keskittymisellä se olisi löytänyt tiensä verkkoon. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, joten tauolle mentiin vieraiden 0-1 johdossa.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. FC Rauma loi joka vaihdossa maalipaikan, mutta se kuuluisa viimeinen sivallus jäi puuttumaan. ESC:n hyökkäykset lähtivät toistuvasti maalivahdin pitkistä heitoista, ja ajassa 28.58 tämä tuotti tulosta. Kotijoukkueen Juha Helander pelasi löysästi, menetti pallon ja joutui rikkomaan. ESC siirsikin vapaapotkusta itsensä jo kahden maalin johtoon Johan Estlanderin toimesta. Tämän jälkeen peli pyöri taukoamatta vieraiden päässä, mutta jatkuva tuhlailu alkoi jo muuttua epäuskoksi. Viimeiset neljä minuuttia kotijoukkue haki tasoitusta reikäpaidalla. Pallo löysi kuitenkin lukuisista paikoista huolimatta tiensä vain sivuverkkoon, ennen kuin Niila Asunmaa onnistui kaventamaan ajassa 39.13 lukemiksi 1-2. Maalin jälkeen FC Rauma sai vielä yhden laukauksen kohti vieraiden maalia, mutta harmittavasti veto osui omaan pelaajaan. Näin vierasjoukkue haki täydet kolme pistettä tiukalla ja nöyrällä puolustuspelillä.

FC Rauman taival jatkuu tiistaina jolloin se matkaa SoFon vieraaksi.