sunnuntai 24. marraskuuta 2013

FC Raumalla tuomisina yksi piste liiga-avauksesta

Vihreävalkoisten taival Futsal-Liigassa ei sujunut aivan täydellisesti. Raumalaiset joutuivat poistumaan Valkeakoskelta pettyneinä jatko-ottelussa kärsityn tappion myötä, varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 2-2.
Loukkaantumisista kärsinyt FC Rauma lähti levollisin mielin kohti kauden ensimmäistä ottelua. Ilmassa ollut jännitys karisi pois jo ensimmäisestä vaihdossa, ja FC Rauma ottikin pelin hallinnan itselleen. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen vihreävalkoiset siirtyivätkin ottelussa johtoon. Kunnian FC Rauman ensimmäisestä liigamaalista sai ottaa Jere Kyrkkö, kun esityön maaliin tehnyt Juho Torkkeli vapautti laidassa päivystäneen Kyrkön joka latasi pallon voimalla sisään.
Kauan eivät raumalaiset saaneet kuitenkaan iloita johtoasemasta, sillä jo 56sekunnin päästä kotijoukkue Mad Max tasoitti ottelun. Loistavasti maalissa muuten pelannut Ari Bohm oli voimaton maskista tulleen laukauksen edessä. Maalien jälkeen FC Rauma jatkoi painostamista Mad Maxin keskittyessä tiiviiseen puolustamiseen ja nopeisiin vastaiskuihin. Hyvistäkään paikoista huolimatta kumpikaan joukkueista ei ensimmäisellä jaksolla palloa enään maaliin asti saanut, joten tauolle mentiin lukemissa 1-1.
Toisella jaksolla FC Rauman jalat taisivat jäädä koppiin, sillä sisuuntunut kotijoukkue alkoi saada ottelussa enemmän otetta vieraiden helppojen virheiden seurauksena. Kotijoukkue ehti kerran jo kolistella maalipuita., kunnes ajassa 31.04 se siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Löysästi puolustaneet raumalaiset tekivät laidasta keskelle ajaneelle Tommi Saloselle kunniakujan, ja tämän laukaus liukuvan puolustajan jaloista yllätti Bohmin joka oli voimaton pallon mennessä haaroista sisään.
Kellon näyttäessä 35minuuttia FC Rauma otti reikäpaidan käyttöön ja alkoi jauhaa peliä ylivoimalla. Tämä tuottikin tulosta melkein heti. Jesse Wallenius löysi maalin edestä Kyrkön, ja tällä olikin helppo työ tasoittaa ottelu illan toisella maalillaan. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla enään nähty, joten edessä oli Futsal-Liigan historian ensimmäinen jatko-ottelu.
Yhtä pistettä jo rikkaampana FC päätti ottaa tietoisen riskin, ja joukkue lähtikin hakemaan voittoa reikäpaidalla. Huonot ratkaisut pallon kanssa koituivat kuitenkin vieraiden kohtaloksi, ja Mad Max sai iskeä pallon kahdesti verkkoon. Jatkoajan päättyessä tulostaululla komeilivat luvut 4-2, joten kotijoukkue sai ottelusta kaksi pistettä vieraiden tyytyessä yhteen.
Ottelun jälkeen FC Rauman pelaaja-valmentaja Niila Asunmaa kannustikin pettynyttä raumalaisporukkaa ja kehoittikin kääntämään katseen tulevaan kotiotteluun, jossa vastaan asettuu KylVe.