sunnuntai 24. marraskuuta 2013

FC Raumalle jälleen karvas tappio

Futsal-liigan kotiavaus ei sujunut FC Raumalta aivan odotetun kaavan lailla. Jo harjoituskaudella toistuneet helpot henkilökohtaiset virheet koituivat raumalaisten tappioksi kun KylVe haki pisteet Raumalta lukemin 5-7 (3-3).
Jo ottelun alku lupaili maaliverkkojen heiluvan. Pienen tunnustelun jälkeen FC Rauma otti pelin haltuunsa ja siirtyi johtoon neljän minuutin pelin jälkeen, kun Niila Asunmaa laittoi KylVen maalilla pelanneen Juho Laineen torjunnasta riparin sisään. Tämän jälkeen peli alkoikin aaltoilla päästä päähän molempien iskiessä vuorotellen osumia. Tauolle kuitenkin poistuttiin VAIN 3-3 lukemissa, vaikka molemmat kolisuttelivat maalipuita ja tuhlailivat paikkoja.
Toinen jakso näytti alkavan siitä mihin ensimmäinen loppui. Ensin KylVe jatkoi kotijoukkueen kylvettämistä typerien virheiden vuoksi kovalla teholla ja siirtyi johtoon. FC Rauma heräsi kuitenkin uudestaan, ja otti pelin kulun hallintaansa ensin kammeten itsensä takaisin rinnalle ja pian ohi. Tätä juhlaa ei kuitenkaan kestänyt viittä minuuttia kauempaa, sillä runsaslukuisen vierasfanijoukon iloksi vieraat tasoittivat pelin jälleen. FC Rauma ei lukuisista paikoista onnistunut tappamaan peliä, ja tämä kostautui jälleen Mad Max ottelun tapaan. Molempien joukkueiden virheet olivat täynnä jo hyvissä ajoin, ja kotijoukkueen epäonneksi ottelun ensimmäinen ja samalla viimeinen 10metrinen tuomittiin KylVelle. Vieraiden Jussi Nyström ei erehtynyt ja pelikellon näyttäessä aikaa 39:06 vieraat näyttivät vievän kaikki pisteet mukanaan. Aikalisän jälkeen vihreävalkoiset hakivat tasoitusta reikäpaidalla, mutta tämä kostautui jälleen. Aleksi Kanerva pääsi vielä 10sekuntia ennen loppua kokeilemaan hyvästä paikasta, mutta veto suuntautui sivuverkkoon. Laineen nopea avaus tavoitti ylös kirmanneen ja vieraiden parhaana palkitun Vesa Pajulan jolla olikin helppo työ viimeistellä illan neljäs osumansa ja kaunistella lukemat 5-7.
FC Rauman parhaana palkittu pelaaja-valmentaja Niila Asunmaa oli syystäkin hiljainen ottelun jälkeen.
-Tämä oli jo toinen kerta kun lahjotettiin vastustajalle voitto tyhmien henkilökohtaisten virheiden takia. Tänään nähdyn kaltaisia menetyksiä ei vaan voi tulla, sillä kyllä tästä sarjasta löytyy pelaajia jotka pistävät pallon kylmästi sisään tilaisuuden tullen. Onneksi nämä on kuitenkin helppo karsia pois, sillä pelillisesti ollaan oltu mielestäni vastustajia edellä, mutta sitten menetetty pisteet pelaajien huolimattomuuden vuoksi.
FC Rauman taival futsal-liigassa jatkuu seuraavaksi lauantaina. Tällöin vihreävalkoiset suuntaavaat Jyväskylään jossa vastaan asettu toinen sarjanousija Riemu.