lauantai 30. marraskuuta 2013

Ilves FS raateli raumalaiset uudessa kotiluolassaan

Vatsataudin riivaama FC Rauma matkusti perjantaina Tampereelle ottamaan kunnolla selkäänsä. Ottelun lopputulos 7-0 ei jätä selittelyille varaa. Sen verran haluttomia otteita vieraat esittivät toisella puoliajalla.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista peliä. Ilves kuitenkin siirtyi johtoon jo 4.minuutin jälkeen, kun FC Rauman pelaajat hölmöilivät omassa päässä ja poikittaissyöttöön oman maalin edessä ehti ensimmäisenä Ilveksen mies. Pallo maaliin ja 1-0. Tästä jälleen muutama minuutti ja raumalaisten maaliverkko heilui jälleen. Löysästi oman maalinedustaansa puolustaneet vihreävalkoiset seurasivat vierestä, kun pallo pomppi kotijoukkueen pelaajalle jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin ja taululle 2-0. Tämän jälkeen molemmilla oli omat paikkansa. Pallo ja miehet liikkuivat vauhdikkaasta, mutta lisäosumia ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Tauon jälkeen FC Rauman fokus katosi kuitenkin täysin. Toista jaksoa kuvaakin hyvin ottelun kolmas maali, jossa FC Rauman pelaaja luulee joukkueen saaneen kulman ja lähti hönkimään ylös. Tosiasiassa Ilves saikin kulman, ja 4v3 tilanteessa erikoistilannetta puolustaneet vieraat olivat voimattomia maaliverkon jälleen heiluessa. Tähän katkesikin vieraiden selkäranka. Yhtä halutonta joukkuetta ei ole varmaan näiden vuosien aikana nähty. Omat pelaajat juoksivat missä sattui. Liike loppui täysin ja ensimmäisellä puoliajalla näkynyt pallovarma peli paineen alla katosi taivaan tuuliin. Lopulta Ilveksellä oli helppo työ viedä ottelu rutiinilla läpi ja laittaa taululle loppulukemiksi 7-0. FC Rauman mediatiimi valmennusjohtoa myöten häpesi silmät päästänsä, ja ensi viikolla onkin luvassa ylimääräistä juoksemista harjoitusten ohella. Porkkanaa on tähän asti tarjottu, nyt tulee keppiä jotta kuri omaan tekemiseen saadaan takaisin.

4:30 1-0 Ilves FS Niko Stenholm (Juhana Jyrkiäinen)
6:22 2-0 Ilves FS Tomi Lahtinen (Jaakko Laitinen)
22:12 3-0 Ilves FS Antti Teittinen (Timur Inapshba)
27:19 4-0 Ilves FS Petri Grönholm (Juhana Jyrkiäinen)
29:42 5-0 Ilves FS Tomi Lahtinen (Timur Inapshba)
33:24 6-0 Ilves FS Valtteri Similä (Juha Ojanperä)
35:41 7-0 Ilves FS Juhana Jyrkiäinen (Niko Stenholm)