sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kolmaskaan kerta ei tuonut avausvoittoa

FC Rauma joutui poistumaan Jyväskylästä tappio mukanaan sen taivuttua Riemulle lukemin 5-4 (1-1).
FC Rauma lähti otteluun varovaisesti liikkeelle, sillä tiedossa oli kotijoukkueen kova prässi heti ottelun alussa. Alkurynnistyksen vieraat selvittivät kunnialla, mutta maalinteon aloitti kuitenkin Riemu 7.minuutin kohdalla. FC Rauman puolustus sekoili miesten merkkauksessa, ja takatolpalle unohtuneella Garry Lewisillä oli helppo työ siirtää kotijoukkue johtoon. Kotijoukkueen riemua ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Vain 8. sekuntia ehti kulua avausmaalista, kun Jere Kyrkkö latasi pallon voimalla sisään ohi voimattoman Sami Myllymäen tasoittaen ottelun. Molemmilla oli useampikin paikka siirtyä vielä johtoon, mutta puoliajalle siirryttiin kuitenkin 1-1 lukemissa.
Toinen jakso ei ehtinyt kauaa vanheta kun pallo löysi jälleen käsittämättömällä tavalla FC Rauman verkkoon. Suoraan sivurajasta heitetty löysä zippi ei osunut matkalla yhteenkään pelaajaan, ja maalissa hölmistyneenä tilannetta seurannut Joni Kuusisto joutui katseella seuraamaan miten pallo pomppasi tolpasta oman jalan kautta maaliin. Kyseinen maali kuvastaakin FC Rauman alkukautta hyvin. Ilmaisia maaleja vastustajalle ja jatkuvaa takaa-ajoa tästä johtuen.
Vieraiden siirtäessä lukemat 3-1 alkoi varsinainen maalintekokilpailu. FC Rauma otti jo 30minuutin kohdalla reikäpaidan käyttöönsä. Aina kun raumalaiset pääsivät maalin päähän, iski kotijoukkue uudelleen. Tätä jatkui aina ottelun loppuun asti. Aivan viimeisillä sekunneilla Juha Helander pääsi vielä kokeilemaan, mutta laukaus suuntautui ohi ja ottelu oli taputeltu. Näin Riemu otti kauden toisen voittonsa lukemin 5-4, FC Rauman vielä hakiessa omaansa. Päävalmentaja Asunmaa antoikin ottelun jälkeen palaa kunnolla sanoja säästämättä suojattiensa virheiden vuoksi, mutta siitä ei sen enempää tähän.
RIEMU – FC RAUMA 5-4 (1-1)
6.59 1-0 Garry Lewis (Aapo Autio)
7.07 1-1 Jere Kyrkkö (Aleksi Kanerva)
22.39 2-1 Oma maali
26.30 3-1 Janne Törmänen (Mika Sarkkinen)
32.16 3-2 Kanerva (Niila Asunmaa)
33.53 4-2 Lewis (Autio)
36.52 4-3 Kanerva (Kyrkkö)