sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Turusta tuliaisena tappio

FC Rauma joutui poistumaan tappio niskassaan hallittuaan ottelua ensin 33.minuutin ajan. Kotijoukkue TPK korjasi lopulta potin lukemin 7-4 (1-2)
Varovaisesti alkanut ottelu kääntyi alkuminuuttien jälkeen FC Rauman pienoiseksi hallinnaksi, kun Niila Asunmaa vei vieraat ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Vihreävalkoiset iskivät vielä toistamiseen, ennen kuin TPK pääsi kuin varkain mukaan peliin kotijoukkueen pelaajan dramatisoitua tilannetta jossa ei kontaktia tapahtunut. FC Rauman virheiden ollessa täydet, tuomari vei pallon 10metrin pisteelle josta kotijoukkueen Petteri Pitkänen ei erehtynyt. Näin tauolle lähdettiin vieraiden 1-2 johdossa.
Toinen jakso alkoi rauhallisesti, mutta viiden minuutin kuluttua tapahtui sitten senkin edestä. Ensin FC Rauma siirty 1-3 johtoon. Tätä iloa ei kauaa kestänyt, sillä ensin maalivahdin harhasyötön seurauksena TPK sai siirtää pallon tyhjään maaliin, ja vain muutaman sekunnin kuluttua verkko heilui löysän puolustuspelin päätteeksi uudestaan, kun maalin edustalle unohtunut Kari-Pekka Koivunen toi isännät tasoihin. FC Rauman päät eivät kuitenkaan vielä tästä notkahtaneet. Hiukan yli minuutti tasoituksesta vihreävalkoiset näyttivät jälleen menevän menojaan, kun Niila Asunmaan esityöstä Jere Kyrkkö laukoi taululle 3-4.
Ottelussa oli ehtinyt jo tapahtua paljon, ja paljon oli kuitenkin vielä tulossa. 33 minuutilla TPK:n laukaus osui ensin maassa makaavaa FC Rauman pelaajaa rintaan, josta pallo pomppasi käteen ja lopulta maalissa pelanneen Ari Bohmin syliin. Tuomarille protestoiminen tuotti tulosta, ja epäselvä tilanne päättyi kotijoukkueen rangaistuslaukaukseen. Petteri Pitkänen iski illan toisensa ja toi vieraat tasoihin.
Kuten aikaisemminkin tällä kaudella, FC Rauman peli notkahti ja kotijoukkue tuli kuin varkain rinnalle ja ohi. 5-4 tilanteessa vihreävalkoisten ainoaksi oljenkorjeksi jäi reikäpaidan käyttö, mutta tällä kertaa pyörittäminen ei tuottanut tulosta, ja TPK lisäsi johtoaan kaksi kertaa viimeisen 10. sekunnin aikana. Näin ollen ensimmäisen länsirannikon derbyn ja kolme pistettä vei nimiinsä TPK.
TPK - FC Rauma 7-4 (1-2)
7.03 Niila Asunmaa (Jesse Wallenius) 0-1, 13.16 Wallenius (Jere Kyrkkö) 0-2, 19.05 Petteri Pitkänen 1-2, 25.33 Asunmaa (Kyrkkö) 1-3, 25.55 Tomi Tuominen 2-3, 26.29 Kari-Pekka Koivunen (Kai Lempinen) 3-3, 27.57 Kyrkkö (Asunmaa) 3-4, 33.15 Pitkänen 4-4, 35.12 Guong Tran (Niko Mäkinen) 5-439.50 Tran (Eemeli Laaksonen) 6-4, 39.59 Jani Puputti (Tran) 7-4.